top of page

Scripta Manent

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Στο εργαστήρι «Scripta Manent» πιστεύουμε πως κάθε συγγραφέας είναι μοναδικός, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε ένα ευέλικτο πρόγραμμα μαθημάτων που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες των σπουδαστών μας.

Στόχος μας είναι οι μελλοντικοί συγγραφείς να αποκτήσουν τη γνώση όλων των μικρών και μεγάλων μυστικών γύρω από τη συγγραφική διαδικασία και μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση, αλλά και στην κατανόηση, της ελληνικής γλώσσας. Ταυτόχρονα εστιάζουμε στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη του προσωπικού στιλ του κάθε σπουδαστή, ώστε μετά το πέρας των μαθημάτων να είναι έτοιμος να σταθεί με θάρρος και με αυτοπεποίθηση στον εκδοτικό χώρο.

 

Επειδή… τα γραπτά μένουν.

 

 

Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε δύο σεμιναριακούς κύκλους (βασικός και προχωρημένος). Ο βασικός κύκλος παρέχει στους σπουδαστές θεμελιώδεις γνώσεις για το στήσιμο και τη συγγραφή μιας ιστορίας, την ορθή χρήση της γλώσσας και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους, καθώς και συμπληρωματικά εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα στα πρώτα τους βήματα στον λογοτεχνικό κόσμο. Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να συνεχίσουν στον προχωρημένο κύκλο θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους μέσα από ένα πρόγραμμα που θα εστιάζει στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντά τους, αλλά και να συμμετάσχουν στην έκδοση ενός συλλογικού έργου, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις iWrite.   

Στοιχεία επικοινωνίας:

695 593 3457 | 21 10 12 6900

Και στο email:

scriptamanent.workshop@gmail.com

Ωράριο & δίδακτρα

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στα γραφεία των εκδόσεων Πηγή-iWrite στην Αθήνα (Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, 1ος  όροφος, Εξάρχεια).

Οι συναντήσεις είναι απογευματινές και διαρκούν τρεις ώρες.

Λειτουργεί και τμήμα εξ αποστάσεως.

Βασικός κύκλος:

Διάρκεια: 30 ώρες (10 μαθήματα)

Κόστος: 240 ευρώ

200 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Για την παρακολούθηση του προχωρημένου κύκλου είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση του βασικού κύκλου. Όσοι σπουδαστές έχουν παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια στο παρελθόν, μετά από συνεννόηση με τις εισηγήτριες μπορούν να παραλείψουν κάποια μαθήματα του βασικού κύκλου, το κόστος των οποίων θα αφαιρεθεί από το σύνολο των διδάκτρων.

ΝΕΟ

ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Scripta Manent δημιουργήθηκε για έναν και μόνο λόγο: από την ανάγκη μας να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους που αγαπούν τη συγγραφή τις εμπειρίες μας. Λένε ότι όταν αποκτάς κάτι καλό, δεν πρέπει να το κρατάς για τον εαυτό σου και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καινούριους συγγραφείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς που ήδη αγαπούν τη συγκεκριμένη τέχνη να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω στον ανηφορικό αυτό δρόμο.

Η συγγραφή είναι έκφραση και είναι κακό να την κρατάμε κλειδωμένη. Μέσα από τη διδακτική ύλη του σεμιναρίου μας θα προσπαθήσουμε να ελευθερώσουμε το λογοτεχνικό πλασματάκι που υποφώσκει μέσα σε κάθε συγγραφέα και να του δείξουμε τον δρόμο προς τη συγγραφική πραγμάτωσή του. Η συγγραφή είναι τέχνη, και όπως κάθε τέχνη, έτσι κι αυτή χρειάζεται ταλέντο και άσκηση. Εσείς βάζετε το πρώτο κι εμείς το δεύτερο…

Αγγελίνα Παπαδημητρίου

Εισηγήτρια σεμιναρίου, φιλόλογος, επιμελήτρια,

δημιουργός του Moonlight Tales

Η συγγραφή είναι η πιο προσιτή τέχνη, καθώς μας διδάσκουν το βασικό της εργαλείο, τη γλώσσα, από τα πρώτα στάδια της ζωής μας. Μέσα από το Moonlight Tales ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους –διαφόρων ηλικιών– που επιθυμούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τη γραφή. Έτσι, αναπόφευκτα γνωρίζουμε όλους τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που συναντούν σε αυτήν τους την προσπάθεια. Γιατί η συγγραφή είναι κάτι παραπάνω από μερικές λέξεις στη σειρά: είναι η τέχνη του γραπτού λόγου και έχει και αυτός τους κανόνες του.

Αν μάθουμε να χειριζόμαστε σωστά τον λόγο μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε κείμενα που θα έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τον κόσμο. Αν συνδυάσουμε αυτή την ικανότητα με λίγη φαντασία, τότε δημιουργούμε λογοτεχνία. Τότε… μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Μαρία Μουστοπούλου

Εισηγήτρια σεμιναρίου, συγγραφέας, επιμελήτρια,

Εκδόσεις iWrite-Εκδόσεις Πηγή

bottom of page