top of page

Μια εξομολόγηση & μια νέα σειρά




Σήμερα γιορτάζουμε τα γενέθλια του Ντάνιελ και επέλεξα αυτή την ημέρα για να σας κάνω μια ενημέρωση και μια προσωπική εξομολόγηση για πάρα πολλούς λόγους.


Η αλήθεια είναι πως για εμένα είναι διπλή επέτειος. Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο ακριβώς, παρέδωσα στις Εκδόσεις Πηγή το «Δάκρυ της Νεράιδας» ύστερα από 4 χρόνια, οπότε μάλλον κακώς δε φρόντισα να υπάρχει και τούρτα (υπενθύμιση για την επόμενη χρονιά).


Ακριβώς λόγω τούτης της καθυστέρησης είχατε περάσει μια μακρά και βασανιστική αναμονή και σας είχα υποσχεθεί πως δε θα ξαναγίνει. Τουλάχιστον όχι έτσι. Και, ως είθισται, όταν εγώ υπόσχομαι ότι το βιβλίο θα βγει στην ώρα του, το σύμπαν μαζεύεται πάνω από το κεφάλι μου και γελάει.

Το στοίχημα για το τρίτο βιβλίο μου είναι μεγάλο, καθώς πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Όσοι έχετε διαβάσει το «Δάκρυ της Νεράιδας» ξέρετε πως η σειρά μεγάλωσε (Όσοι δεν το ξέρετε, καθίστε κάπου. Κάθεστε; Ωραία). Είχα ανακοινώσει πολύ πριν βγει το δεύτερο βιβλίο πως οι Διάδοχοι δε θα είναι τριλογία. Βάσει μεγέθους των βιβλίων (για το δεύτερο βιβλίο αναγκάστηκα να κόψω αρκετές σκηνές, ώστε να μπορεί να τυπωθεί και τα επόμενα βιβλία αναμενόταν να βγουν μεγαλύτερα) έπρεπε να αλλάξει ο αριθμός των βιβλίων ή να αρχίσει κάθε βιβλίο να βγαίνει σε 2 τόμους. Έτσι καταλήξαμε στο ότι τα βιβλία της σειράς θα είναι εννέα, για να εξερευνήσουν την ιστορία της Λίνας και του Ντάνιελ, αλλά και τον μαγικό κόσμο, στην έκταση που πραγματικά τους αξίζει, αντί να περιοριστεί σε μία ρομαντική ιστορία. Όσοι έχετε διαβάσει το Δάκρυ της Νεράιδας νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ, έχοντας πάρει μια γεύση του τι θα ακολουθήσει.

Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει μια ακόμη σειρά prequel των Διαδόχων με τίτλο «Άρχοντες», η οποία θα μας ταξιδέψει στην εποχή του Ροδόλφου και θα μας γνωρίσει χαρακτήρες και γεγονότα που καθόρισαν τη μαγική κοινότητα των Διαδόχων όπως την ξέρουμε. Οι σειρές «Άρχοντες» και «Διάδοχοι» θα εναλλάσσονται εκδοτικά, με στόχο να συμπληρώσουν η μία την άλλη και να γλυκάνουν το διάστημα της αναμονής, καθότι τα βιβλία του Άρχοντες είναι πολύ πιο μικρά από τους Διαδόχους και άρα θα γράφονται πιο γρήγορα (Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ).


Στην παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο είχα πει πως υπολόγιζα να βγάλω πρώτα το Διάδοχοι ΙΙΙ, κυρίως λόγω του σημείου που κόβεται το «Δάκρυ της Νεράιδας» και της επιτακτικής ανάγκης κάποιων αναγνωστών για τη συνέχεια (σας κατανοώ πλήρως). Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα πως το ιδανικότερο για την εξέλιξη της ιστορίας και την καλύτερη κατανόηση κάποιων γεγονότων στην πορεία, είναι, τελικά, να ξεκινήσει η σειρά «Άρχοντες» αμέσως μετά «το Δάκρυ της Νεράιδας» (Μη με σκοτώσετε!)

Αυτή την περίοδο λοιπόν γράφω το «Άρχοντες Ι». Στην πραγματικότητα τα έχω σχεδόν όσο χαμένα τα έχετε και εσείς όσον αφορά το πότε θα κυκλοφορήσει. Βάσει του προγραμματισμού μου το «Άρχοντες Ι» θα έπρεπε να έχει παραδοθεί ή τουλάχιστον να έχει μπει ήδη σε στάδιο επιμέλειας. Και κάπου εδώ το σύμπαν ξεκαρδίστηκε. Και θα εξηγηθώ με μια προσωπική εξομολόγηση:


Όπως όλοι γνωρίζετε πλέον, εγώ και τα social media... καμία επαφή (για αυτό υπάρχει η Σοφία), για αυτό άλλωστε ήλπιζα να οργανώσω κάποιες συναντήσεις με εσάς, ώστε να τα λέμε από κοντά, να παίρνω το feedback σας και να ακούω τις υπέροχες θεωρίες σας. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν λοιπόν (πέρα από τον φιλικό μου κύκλο και τον τοπικό περίγυρο) είναι πως μετά την τελευταία μας συνάντηση τον Ιούλιο (όπου όπως σας είχα ενημερώσει το βιβλίο βρισκόταν σε πολύ καλό στάδιο), έχασα αναπάντεχα τον πατέρα μου. Φαίνεται πως το στρες που ακολούθησε το συμβάν, σε συνδυασμό με παλαιότερους στρεσογόνους παράγοντες και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στις ώρες ύπνου οδήγησαν τον οργανισμό μου σε μια κατάρρευση που έδειχνε περισσότερο σωματική από ό,τι ψυχολογική.

Για περίπου 3 μήνες δυσκολευόμουν να εργαστώ, να βγω, πόσο μάλλον να γράψω, ενώ ύστερα από τη χειρότερη εμφάνισή μου ως ομιλήτρια σε παρουσίαση βιβλίου, όπου με το ζόρι κατάφερα να πω δυο λόγια, εξετάστηκε σοβαρά και το ενδεχόμενο να ακυρώσω τη συμμετοχή μου στο φετινό Φαντάστικον, καθότι ήμουν και ομιλήτρια. Ευτυχώς η κατάστασή μου είχε βελτιωθεί αρκετά μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να παραστώ στο φεστιβάλ (εδώ οφείλω να ευχαριστήσω τους συνομιλητές μου, τη Χρύσα Αναστασίου και τον Αλέξη Ζησιμόπουλο, που ανέλαβαν όλα τα διαδικαστικά και την οργάνωση της ομιλίας) και η ενέργεια που πήρα από όλους εκεί ήταν αρκετή να με τονώσει και να με επαναφέρει στο συγγραφικό κλίμα και σε όλους εκείνους τους λόγους που λατρεύω τη λογοτεχνία και πιο συγκεκριμένα αυτό το λογοτεχνικό είδος.

Μπορώ μόνο να ευχαριστώ την οικογένεια, τους φίλους και τον εκδότη μου για τη συμπαράσταση που μου έδειξαν σε αυτό το δύσκολο διάστημα –ο καθένας στον τομέα του.

Ουσιαστικά έχω μόλις έναν μήνα που επέστρεψα συγγραφικά. Θα χαρείτε να μάθετε πως το βιβλίο προχωρά. Υπό τις νέες συνθήκες όμως δεν έχω εικόνα για το πότε ακριβώς θα βγει το Άρχοντες. Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να βγει μέσα στο 2020 και πιστεύω θα επιτευχθεί, αλλά δεν είμαι σε θέση να δώσω ακριβή ημερομηνία, καθώς, πρώτον, δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι και, δεύτερον, το δικό μου χέρι μόλις άρχισε να ζεσταίνεται ξανά.


Ο λόγος που κάνω τώρα αυτή την ανακοίνωση είναι περισσότερο για να γιορτάσω το ότι πλέον είμαι καλά και έχω επιστρέψει στον μαγικό κόσμο που τόσο μου έλειψε. Παράλληλα θέλω να σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά για την αγάπη και τη στήριξη που δείχνετε στην ιστορία μου.

Όταν συναντηθήκαμε τον Ιούλιο ήλπιζα πως σήμερα θα ήμουν σε θέση να σας δώσω μήνα κυκλοφορίας για το τρίτο μου βιβλίο. Αφού όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι, το μόνο που μπορώ να σας δώσω σαν δώρο είναι ο τίτλος του επόμενου βιβλίου μου που εύχομαι να αποτελέσει την αρχή μιας όμορφης σειράς.

Δεν ξέρω αν θα την αγαπήσετε όσο τους Διαδόχους, εύχομαι όμως να σας χαρίσει μερικά όμορφα ταξίδια.



Η εικόνα είναι δικής μου ταπεινής δημιουργίας, σε μια προσπάθεια να ακολουθεί την αισθητική των Διαδόχων. Είμαι σίγουρη πως, όταν έρθει η ώρα, το ατελιέ των Εκδόσεων Πηγή θα δώσει στο βιβλίο την ταυτότητα που του ταιριάζει.

Θα επιστρέψω με νεότερα για τη νέα σειρά σύντομα και θα προσπαθήσω να καλύψω τυχόν απορίες.


Μέχρι τότε...

Είθε τα πνεύματα να μας καθοδηγούν και να μας προστατεύουν!


Love you all! <3


Σημαντικές δημοσιεύσεις
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Δείτε ακόμη:
bottom of page