top of page
diadoxoi2(justcovers)-v3-3.jpg

Εκδόσεις: Πηγή

 

Σελίδες: 780

Διαστάσεις: 16x23

Διάδοχοι | Το Δάκρυ της Νεράιδας

(Βιβλίο ΙΙ)

«Όσο ισχυρή και αν είναι η βασίλισσα,

ο στόχος είναι πάντα ο βασιλιάς».

 

Οι επιλογές της Λίνας συνοψίζονται σε δύο: να σηκώσει το βάρος του στέμματος ή να περάσει τη ζωή της κυνηγημένη. Παρά τις προσπάθειες του Αρθούρου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, η προδοσία του Ντάνιελ και οι συνεχείς αποκαλύψεις δεν την αφήνουν να αποδεχτεί τη μαγική της ταυτότητα.

Την ίδια στιγμή ο Ντάνιελ παλεύει με τους δικούς του φόβους και την αμφισβήτηση των ανθρώπων του, καθώς τα μυστικά του σχέδια καταρρέουν. Και ενώ εκείνος βυθίζεται στις εμμονές και στις αδυναμίες του, οι εχθροί του βρίσκουν την ευκαιρία να χτυπήσουν, βάζοντας στο στόχαστρο τη γυναίκα που αγαπά, αλλά και όλους όσους νοιάζεται.

Σε έναν κόσμο όπου η πίστη στους άρχοντες είναι η μεγαλύτερη αρετή, η Λίνα και ο Ντάνιελ ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Αντιμέτωποι με φίλους, εχθρούς, προφητείες και όρκους πρέπει να βρουν την πίστη τους στον εαυτό τους, για μια ελπίδα να ορίσουν τη μοίρα τους. Γιατί, αν οι άγγελοι βρίσκονται δίπλα μας, οι δαίμονες κρύβονται στον καθρέφτη.

 

Πιο ανατρεπτικό, πιο σκοτεινό, το δεύτερο μέρος της σειράς «Διάδοχοι» αποκαλύπτει την αληθινή όψη του μαγικού κόσμου και αποδεικνύει πως το παιχνίδι… μόλις άρχισε.

savedate3.jpg

Καταιγιστικό, γεμάτο μυστικά και ίντριγκες, «Το Δάκρυ της Νεράιδας» αναδεικνύει την εξέλιξη στην πένα της συγγραφέως και στρέφει το ενδιαφέρον του αναγνώστη πέρα από τον Ντάνιελ και τη Λίνα –χωρίς να τους αποκόψει, άλλωστε πάντα θα είναι η δική τους ιστορία–, φωτίζοντας ολόκληρο το περίτεχνο μαγικό τους σύμπαν.

Μαρία Μπακάρα,

Κοινωνιολόγος, Reviewer στα sites Book City και Nicol’s Way

Please reload

Προκαταβολικά, θέλω να γνωρίζετε ότι η παρούσα κριτική γράφεται με πόνο, δάκρυα και λίγο αίμα γιατί ίσως να άνοιξα το κούτελό μου όταν κοπανιόμουν πάνω στο βιβλίο. Σε μια Ελλάδα που η ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού υστερούσε, η Μαρία μού έδωσε τα λογοτεχνικά φτερά που αναζητούσα για να ανακαλύψω όλους αυτούς τους υπέροχους συγγραφείς του οίκου. Τόλμησε να επενδύσει στη φανταστική λογοτεχνία, να κερδίσει ισχυρούς συμμάχους και παθιασμένους αναγνώστες. Και μόνο για αυτό, της αξίζουν όλα τα μπράβο του κόσμου.

 Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή μου στο βιβλίο της Μαρίας Μουστοπούλου “ Διάδοχοι: Η πληγή του Δράκου”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, ήταν το υπέροχο εξώφυλλο του. Το δεύτερο ήταν η περίληψη, η οποία ξεκινάει με μία δυναμική ατάκα του πρωταγωνιστή της ιστορίας και ειλικρινά θεωρώ πως κλέβει τις εντυπώσεις. Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Μπακάρα

Η «Πληγή του Δράκου» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας «Διάδοχοι» και αποτελεί το ντεμπούτο της συγγραφέα Μαρία Μουστοπούλου. Το πρωτόλειο κείμενο δημοσιευόταν το 2014 ανά κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Μοίρα» στο blog Moonlight Tales, μέσα από το οποίο έχουν αναδειχτεί εξαιρετικές πένες, τα βιβλία των οποίων πλέον έχουν εκδοθεί και κοσμούν τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η ιστορία των «Διαδόχων», η οποία απέκτησε φανατικό κοινό από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια ενώ σήμερα, ένα σχεδόν χρόνο μετά από την έκδοση του πρώτου μέρους, η τριλογία έχει πλέον διαμορφωμένο ένα δικό της fandom. Διαβάστε περισσότερα

Άρτεμις Βελούδου

1 / 1

Please reload

Κριτικές: Το Δάκρυ της Νεράιδας
bottom of page