top of page

Η αναβολή, η τετραλογία και οι Άρχοντες



Το ότι το βιβλίο δε θα βγει αυτό τον μήνα είναι κάτι που μάλλον οι περισσότεροι έχετε ήδη καταλάβει. Σκοπός του μηνύματός μου δεν είναι απλά να ανακοινώσω την καθυστέρηση, αλλά και να εξηγήσω το πώς η τριλογία έγινε τετραλογία και να σας ενημερώσω για όλα όσα έρχονται. Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή.

 

Διάδοχοι: Τετραλογία

Λένε πως το πρώτο βιβλίο είναι το δύσκολο. Για εμένα τα σκήπτρα κρατά πανηγυρικά το δεύτερο, αφού ολόκληρα κεφάλαια γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν, ενώ η δομή του τροποποιήθηκε τόσες φορές που κάπου έχασα το μέτρημα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ιστορία ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει τριλογία. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία ξεκίνησε με την… προσπάθεια να συμπυκνωθεί σε μια τριλογία, καθώς ως νέα στον χώρο θεώρησα πως το κλίμα δε θα σήκωνε μια μεγαλύτερη σειρά. Η δική σας ανταπόκριση και η ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη των αναγνωστών στους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού μού έδειξαν πως έκανα λάθος, ενώ ο ενθουσιασμός με τον οποίο αγκαλιάσατε την ιστορία με βοήθησε να τη δω από νέες οπτικές και να τολμήσω να δημιουργήσω το λογοτεχνικό σύμπαν που είχα φανταστεί εξαρχής. Επιπλέον, γράφοντας το δεύτερο βιβλίο, ανακάλυψα πως η ίδια η ιστορία απαιτούσε να δείξει περισσότερα από τον εαυτό της. Έτσι λοιπόν η τριλογία «Διάδοχοι» μεταμορφώθηκε σε τετραλογία.

Πού είναι η έκπληξη, θα αναρωτηθείτε. Στο ότι η ιστορία δε σταματά εδώ.

 

Διάδοχοι: Book series

Οι Διάδοχοι μετρούσαν μόλις έναν πρόλογο και μισό κεφάλαιο, όταν ανακάλυψα πως για να προχωρήσω, έπρεπε να γράψω πρώτα μια άλλη ιστορία. Μια ιστορία με άλλους πρωταγωνιστές, τόσο διαφορετική, αλλά με τόσα κοινά σημεία, ώστε η εξέλιξή της καθόρισε την τελική μορφή των Διαδόχων. Αυτή την ιστορία εσείς τη γνωρίσατε ως ένα παραμύθι: το παραμύθι της Αγγελίνας και του Τζούλιαν. Όσοι διαβάσατε όμως την Πληγή του Δράκου καταλαβαίνετε πως ο Αιμίλιος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Η αρχική ιδέα ήταν πως «Το Δάκρυ της Νεράιδας» θα κυμαινόταν σε δύο χρονικά επίπεδα, ακολουθώντας από τη μία την ιστορία της Λίνας και από την άλλη την ιστορία της μητέρας της, ώστε να γνωρίσετε και να κατανοήσετε καλύτερα το σχέδιο του Αιμίλιου και τα κίνητρά του. Μόνο που ο Αιμίλιος Δαμιανός δεν ξέρει να μοιράζεται και όταν αφηγείσαι τη δική του ιστορία, είναι αδύνατον να τον περιορίσεις στον ρόλο του δεύτερου.

Αυτό οδήγησε σε έναν από τους βασικότερους λόγους καθυστέρησης του δεύτερου βιβλίου, αφού κατέληξα να δουλεύω πάνω σε δύο ιστορίες. Η δεύτερη έπρεπε φυσικά να περιοριστεί, άρχισα όμως να ενθουσιάζομαι με τις προοπτικές εξέλιξης που διέβλεπα για τους χαρακτήρες, αλλά και με τη δυνατότητα να παρουσιάσω μια άλλη οπτική του μαγικού κόσμου, που η περιορισμένη ματιά της Λίνας μου στέρησε μέχρι τώρα.

Ο μοναδικός δισταγμός μου ήταν το αν η ιστορία του παρελθόντος αξίζει να ειπωθεί. Για εμένα ως συγγραφέα αποτελεί τη συναρπαστική αφετηρία ενός μεγάλου ταξιδιού που σίγουρα αξίζει να έρθει στο φως, αφού πέρα από τη δική του μοναδική πλοκή, έχει πολλά να προσφέρει στο λογοτεχνικό σύμπαν των Διαδόχων και στην κατανόησή του. Και αν υπήρξε έστω και η παραμικρή αμφιβολία για αυτό το εγχείρημα, κάμφθηκε από τα αγανακτισμένα μηνύματα των «πειραματόζωων» μου, που έλαβαν τα πρώτα δείγματα του νέου βιβλίου και ζήτησαν περισσότερο Αιμίλιο και Ροδόλφο.

 

Άρχοντες

Η ιστορία του Άρχοντες ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω, στην εποχή που ο Αιμίλιος και ο Ροδόλφος αποτελούσαν την ελπίδα της μαγικής κοινότητας για ένα λαμπρό μέλλον, σε μια εποχή που συντάραξε τον κόσμο των μάγων και δημιούργησε το παρόν που βιώνουν η Λίνα και ο Ντάνιελ.

Η σειρά απαρτίζεται από δύο βιβλία, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στα τρία εναπομείναντα των Διαδόχων, γλυκαίνοντας την αναμονή για το επόμενο, αφού ως prequel της βασικής σειράς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι το Άρχοντες αποτελεί συμπλήρωμα της σειράς Διάδοχοι, η βασική τετραλογία δε στερείται την αυτονομία της. Οι Άρχοντες έρχονται ως μια ξεχωριστή μαγική ιστορία για όσους αγάπησαν τους χαρακτήρες και επιθυμούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν περισσότερο το σύμπαν του μαγικού κόσμου και των ανθρώπων του.

Επειδή όμως το κείμενο έγινε υπερβολικά μεγάλο και δε θέλω να σας κουράζω, περισσότερα για αυτήν τη σειρά θα μάθετε σε επόμενη ανακοίνωση.

*Τα credits για τη δημιουργία της εικόνας πάνε στην Angelina Salala.

 

Κυκλοφορίες

Δε θα σας πω πότε θα βγει «Το Δάκρυ της Νεράιδας», γιατί στεναχωριέμαι ακόμη περισσότερο από ό,τι εσείς κάθε φορά που πρέπει να σας ανακοινώσω ότι θα αργήσει και άλλο. Την επόμενη φορά που θα σας δώσω στοιχεία για την κυκλοφορία του θέλω να έχω μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ένα εξώφυλλο να σας παρουσιάσω. Μέχρι τότε θα σας υποσχεθώ δύο πράγματα:

1. Το δεύτερο βιβλίο δε θα αργήσει πολύ ακόμη (το εννοώ αυτήν τη φορά).

2. Τα επόμενα βιβλία θα βγουν πιο γρήγορα από ό,τι πήρε σε αυτό (με ακούς, σύμπαν;).

Επιστρέφω σύντομα.


Σημαντικές δημοσιεύσεις
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Δείτε ακόμη:
bottom of page